Инж. Севдалин Желев: Екологично производство и надграждане на клиентската политика са визията ни за бъдещето

Намерението на „Топлофикация-Русе“ е постепенно да замени въглищата като основно гориво, казва изпълнителният директор на дружеството

Целите на „Топлофикация-Русе“ за развитие на предприятието следват европейските политики за изграждане на нисковъглеродна икономика. „Екологично производство и надграждане на клиентската ни политика са визията ни за бъдещето, в името на хората, които са наши потребители. Намерението ни е постепенно да заменим въглищата като основно гориво. Миналата година инвестирахме в три когенератора, в които ще се произвежда електрическа енергия от природен газ, а генерираната топлина ще се използва за подгряване на водата, която се подава към клиентите. Това каза директорът на „Топлофикация-Русе“ инж. Севдалин Желев.

По думите му инвестициите им са насочени към повишаване на енергийната ефективност и оптимизирането на енергийния микс, за да произвеждат чиста и зелена енергия. Те влагат средства в поддържане на изправното състояние на съоръженията им. „Имаме много работа по големия ни проект за преминаване към природен газ. Тези наши инвестиции ще повлияят положително върху дейността ни и опазването на чистотата на въздуха в Русе“, споделя инж. Желев.

Изцяло изпълняваме стратегията ни за подобряване на енергийната ефективност. По този начин сме в синхрон с политиката на Европейския съюз за създаване на нисковъглеродна икономика и чисто производство на енергия“, казва инж. Желев.

Той обясни, че с цел поддържане на качеството на топлоподаването, те продължават с техните обичайни ремонтни дейности. „Вложените всяка година средства са, за да поддържаме в изправно състояние съоръженията ни. Където се налага, осъществяваме ремонти и по топлопреносната мрежа и абонатните станции“, обяснява директорът на предприятието.

Инж. Севдалин Желев счита, че за да не се допуска замърсяване на въздуха и за да се опази околната среда, трябва да има строг контрол от институциите. „Предприятията в региона също трябва да се отнасят отговорно към екологията.“, категоричен бе той.

Директорът на „Топлофикация-Русе“ сподели, че видеонаблюдението е един от начините за внасяне на спокойствие у хората. „Ние сме предприятие, което е обект на постоянен контрол от институциите. Вярвам, че ефективният надзор е мярка за недопускане на замърсяване на въздуха.“, заяви инж. Желев.

Относно клиентската политика на „Топлофикация-Русе“, той посочи, че в работата си се водят от потребностите и очакванията на настоящите и бъдещи си клиенти, нормативната национална и европейска политика за енергийна ефективност и опазване на околната среда. „Ние сме гъвкави, за да бъдем желани и предпочитани от клиентите. Целта ни е увеличение на броя на клиентите ни, подобряване на качеството на услугите ни и повишаване степента на удовлетвореност от потребителите на топлинна енергия“, каза още директорът на топлофикацията.

Инж. Севдалин Желев увери, че те полагат големи усилия и непрекъснато се стараят абонатите им да получават качествени и надеждни услуги. „Дейността ни е много специфична. Колкото и подобрения да правим по съоръженията и топлопреносната мрежа, винаги има възможност за възникване на аварии. В тези моменти правим всичко по силите си, те да бъдат отстранени в кратки срокове.“, посочи инж. Желев и допълни, че се надява да получават разбиране от страна на абонатите. „Нуждаем се и работим за повече доверие, чрез диалог заедно с абонатите търсим правилните решения“, обясни директорът на „Топлофикация Русе“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *