Инж. Георгиев: Комфортното отопление у дома е функция от доброто взаимодействие и свършената работа, както до абонатната станция, така и до радиаторите в домовете ни!

„Няма как да очакваме, че дори ако всяка година топлофикация подменя цялата топлофикационна мрежа, може да се гарантира отопление и в дом, в който тръбите са на над 30 години, дограмата няма добро уплътнение, не е поставена изолация, а сградната инсталация никога не е подменяна или ремонтирана.“ Това заяви инж. Кремен Георгиев от Асоциацията на топлофикационните дружества в България.

Експертът обясни, че топлофикациите отговарят за отстраняване на авариите на собствената си територия, както и по топлопреносната мрежа.

„Проблемите в сградната инсталация не трябва да се адресират до топлофикация. Телефонът за аварии на различните топлофикации няма как да реши тези проблеми. За подобни ремонти и подмяна на сградна инсталация трябва да се обърнете към специализирани фирми“ обясни инж. Георгиев.

Инж.Георгиев подчерта, че комфортното отопление у дома е функция от доброто взаимодействие и свършената работа, както до абонатната станция, така и до радиаторите в домовете ни.

„За да се решат проблемите по сградната инсталация, е важно всички представители на етажната собственост да работят заедно. Радиаторите в цялата сграда трябва да бъдат правилно обезвъздушени преди началото на отоплителния сезон, за да е качествено отоплението“, каза той.

Експертът уточни, че дори само едно жилище, причислено към дадена абонатна станция, не го направи, ще се отрази негативно на качеството на топлоподаването на всички.

„На обитателите на сградата оказва влияние и монтирането на бойлери без спирателен кран, процентът на ползвателите на парно, както и още много други фактори“, коментира инж. Георгиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *