Илияна Йотова бясна на Нинова заради уволнението в „Дума“

Вицето на Радев настоява решението за Велиана Христова да бъде преосмислено

 

Много несгоди изтърпя вестник ДУМА за своите 32 години. Не успя да го спре дори Иван Костов преди 25. Знаехме, че без ДУМА няма БСП. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира уволнението в партния вестник на известния журналист Велиана Христова, заради което гилдията поде петиция срещу решението на Корнелия Нинова.

„ДУМА оцеля напук на политически опоненти, на зложелатели, на знайни и незнайни „разбирачи“, на мимолетни амбиции, които никой вече не помни. Оцеля благодарение на своите имена, на журналистите, на хората от редакцията, които всекидневно, с професионализъм и отговорност пред истината и с лявата идея „воюват“ за обикновения човек, за справедливостта и по-доброто утре.

Хора, които дори в най-трудни моменти не си позволяват да коленичат пред силните на деня! Заради тях ДУМА е вестник с характер, арена на свободното слово и лявата идея! Заради тях ДУМА е ДУМА-та!“, пише Йотова във фейсбук позиция.

И пита:

„Защо настоящото ръководство на вестника посяга на едно от тези имена – Велиана Христова?! Ляв човек по ум и сърце, утвърден журналист, заслужил уважението дори на тези, които са попадали под безмилостните удари на критичното ѝ перо! Отговорността носи всеки сам! Надявам се решението да бъде преосмислено“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.