Пеевски водеше Доган при Борисов заради студения резерв за ТЕЦ” Варна”, разкри бившият заместник-председател на движението Гюнер Тахир

 

„Структурите на ДПС по места възприемат трудно Делян Пеевски, като председател на партията и е налице вътрешна съпротива срещу неговата кандидатура за председател на движението“, каза пред БНР  бившия заместник-председател на ДПС Гюнер Тахир. „Делян Пеевски е израснал в София, има различен етнос и не познава спецификата на хората по места. И за това е трудно той да бъде възприет от тях“, каза Тахир.

Причините за смяната на председателското място са както политически, така и икономически, коментира още Гюнер Тахир: „Разходите около покупката на ТЕЦ „Варна“ и задълженията към „Булгаргаз“ са причина Ахмед Доган да се нуждае от оперативен председател, който да носи приходи на ДПС. Пеевски водеше Доган при Борисов заради студения резерв за ТЕЦ-а“, коментира Тахир и определи движението като бизнес коорпорация, а Делян Пеевски като необходимия изпълнителен директор, който би могъл да я управлява успешно.“

ДПС не е партия, а бизнес структура. Те не са решили нито един от проблемите на своите избиратели. В районите, където традиционно ДПС има най-голямо влияния, има и най-голяма бедност, емиграция и липса на каквито и да било инвестиции. Това не е случайно“, каза бившият втори в движението, според когото: „Имаше договорка между ДПС и ГЕРБ в смесените региони. Договорката беше в малките общини ГЕРБ или да не участва със свои кандидат-кметове, или да участва формално, за да може ДПС да спечели кметското място. Стигна се до там, че ГЕРБ предостави своите квоти в СИК-овете на ДПС. Ако не беще тази сглобка между ГЕРБ и ДПС, никога БСП нямаше да спечели общини като Шумен, Разград или Русе“.

И Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов нямат необходимите организационни качества, категоричен е Тахир и допълни, че те са допуснали редица грешки, които няма как да убегнат от погледа на Ахмед Доган. Така например Тахир посочи, че Мустафа Карадайъ с времето се е сближил достатъчно с Анкара, за да бъде заподозрян, че може да изпълнява поръчки на южната ни съседка.

Чуйте интервюто ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *