Иван Гешев разкри мафиотските порядки в прокуратурата

Той се изкара жертва на заговор, като показа чатове, записи, заплашително писмо

Иван Гешев разкри мафиотски порядки не само в прокуратурата, но и в цялата съдебна власт, като извади чатове и записи, от които става ясно как се кадрува и как се търгува в системата, включително и около неговото уволнение. Той нарече случващото се заговор и намеси в разказа си Бойко Борисов, президента Радев, Крум Зарков, членове на Висшия съдебен съвет.

Но направи това едва, когато му бе поискана оставката и когато има всички шансове неговото махане да мине през Висшия съдебен съвет. Гешев от години е прокурор, а от три години е и главен прокурор, и до този момент не беше разкривал как стоят нещата с кадруването в съдебната система.

„Длъжен съм да кажа истината, защото тя ще ни направи свободни. Търпеливо изчаках да дам сведения по законовия ред. В петък обясних в хода на проверка във ВКП за политическа корупция и търговия с влияние. Преди половин час дадох обяснения пред прокурор по проверка по сигнал на лицето Борислав Боби Сарафов“, разказа в началото на втората си за седмица пресконференция Иван Гешев.

Точно миналия понеделник той се появи пред журналисти, за да скъса подготвена оставка като главен прокурор и молба да бъде преназначен във Върховната административна прокуратура. Тогава той обяви, че ще се бие и бори за независимостта на прокуратурата.

Гешев повтори и сега същия сценарий, като дори се извини, че ще повтори неща от предната си изява.

Това е началото на края на това, което наричаме завладяна държава, олигархично-политическа мафия и политическия боклук, обяви сега главният прокурор. Той обясни, че ще поиска отвод на тези членове на ВСС, които може би участват в това покушение срещу съдебната власт. „Затова ще поискам в четвъртък заседанието да е закрито. Съдебната власт не трябва да се срамува, а тези, които направиха всичко това. Те са тези, които българите наричат „олигархия“ и „мафия““, заяви още той и добави: „Българската прокуратура, освен стабилна и единна, продължава да работи за българските граждани“. „Има един плъх от 5000, не е учудващо. Навсякъде има черни овце. Въпреки политическия натиск“, заяви още той.

Гешев на няколко пъти нарече случващото се заговор срещу него, срещу държавата, срещу България. Разкритията си той редуваше с нападки, патриотични лозунги и цитати.

„Трябва да е ясно, че част от този заговор е т.нар. закон „Зарков“. Както лицето Бойко Методиев Борисов го нарече – „Крумови закони“. За всички юристи е ясно, че е противоконституционен. Той ще бъде проверен от Конституционния съд. Този закон се вписва в този заговор. Целта му не е икономическата и демографска криза, не борба с организираната престъпност, не катастрофите и наркотрафикът“, заяви още главният прокурор.

Той повтори, че всичко започнало „с намеци за това, че в името на спокойствие, семейство, не е лошо да участвам в политически проект, останах с впечатление ГЕРБ, да стана посланик“. После дошъл и атентата срещу него, за който той отново обяви, че е имал за цел да го убие.

Новото този път беше, че той обяви, че зад атентата можело да стоят интересите на Руската федерация. Той допускал това, защото преди време бил в Украйна и казал, че ако Путин пристигне в България, то той трябвало да бъде арестуван. Освен това още преди време руски хакери от „Кил нет“ го заплашвали публично.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *