С решение на Общинската избирателна комисия от днес Иван Гавалюгов остава на поста си като кмет на общината Ботевград. След двучасово заседание, с 4 гласа „За” и 9 гласа „Против” ОИК реши, че няма основание за отстраняването му, като в залата не бяха допуснато медии.

По време на заседанието пред сградата на общината се събраха над 700 жители и поддръжници на кмета, а председателят на партия МИР Симеон Славчев лично заяви подкрепата си, към избрания от партията Гавалюгов.

„ПП МИР влезе в политиката със заявката, че ще провежда политика по нов, чист и прозрачен начин и няма да влиза в схеми и корупционни машинации. В казуса в Ботевград ясно се вижда манталитета на статуквото, в който „Крадецът вика дръжте крадеца”. От ръководството на партията категорично заставаме зад Иван и ще го подкрепяме и занапред, тъй като не вярвам ГЕРБ да спрат до тук с манипулирането както на вота, така и на резултатите след това”, категоричен беше Симеон Славчев пред събралите се пред сградата на общината.

По думите му с присъствието си пред общината днес гражданите на Ботевград за пореден път показаха, че истината и почтеността са качества, които не само ценят високо, а притежават и показват. Той допълни, че от МИР ще се борят с всички законови средства да не се стига до отстраняването на нито един избран от партията кмет или общински съветник.

Причина за исканото отстраняване на новоизбрания за втори мандат кмет на Ботевград стана сигнал от 2015 г. за конфликт на интереси. „Това е пореден епизод с щастлива за Ботевград и за мен развръзка” заяви Иван Гавалюгов и добави, че и според него натискът срещу това, той да бъде кмет на Ботевград, ще продължи. Той е категоричен, че изборът му е засегнал много политически и икономически кръгове в общината и това е поводът да се иска отстраняването му.

Избраният от партия МИР кмет на Ботевград сподели, че по негово мнение, най-заинтересовани от това, той да не е вече кмет на общината, са фамилията Златеви, които имат сериозен интерес към водата на язовир Бебреш. Според Гавалюгов тази централа не е трябвало да бъде строена там и има доказателства, че често работи извън обхвата на тяхното разрешително.

В 7-дневен срок заинтересованите страни могат да обжалват решението на Общинската избирателна комисия пред Върховния административен съд, а от МИР са категорични, че няма да допуснат чрез манипулации да бъде отстранен кмета Гавалюгов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *