Ивайло Петев беше уволнен в Полша

Ивайло Петев беше уволнен като треньор на полския „Ягиелония“ (Бялисток). Информацията съобщи първо sport.pl, като се уточнява, че решението е взето в четвъртък следобяд. Президентът на клуба Цезари Кулеша лаконично заяви, че днес трябва да има официално изявление. Но полските медии вече посочват най-вероятния следващ наставник на тима – бившият полски национал Богдан Заяц.

Бившият селекционер на националния отбор на България пое „Ягиелония“ в края на декември м.г. Той успя да класира отбора в плейофната фаза за определяне на шампиона и участниците в евротурнирите, но там „Ягиелония“ завърши на 8-мо, последно място. Неубедителната игра на тима в мачовете в края на сезона (1 победа, 2 равенства и 3 загуби в последните 6 мача) е накарала Кулеша да вземе решението за Петев, чийто договор бе до лятото на 2021 г.

Той бе един от двамата български треньори, които в момента водят чуждестранни клубни отбори. Сега единствен остава Стойчо Младенов („Кайсар“, Казахстан). Велизар Попов пък води младежкия тим на Мианма (до 23 г.)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *