Зам-шефът на руския парламент: Ще праснем България, а руснаците по крайбрежието там ще ни приветстват (Видео)

Пьотр Толстой заяви, че дори няма смисъл да се говори със страна като нашата, а направо да се действа

Зам.-председателят на руската Дума и член на Висшия съвет на управляващата партия „Единна Русия“ Пьотр Толстой заяви от екрана на държавната телевизия „Россия 1“, че България трябва „да се прасне“, а руското население, което живее по българското крайбрежие ще приветства това. Толстой бе гост на предаването „60 минути“ на 20 юли, водено от известната с крайнодесните си националистически възгледи журналистка Олга Скабеева.

По време на разговора Толстой заяви, че Черно море трябва цялостно да бъде под контрола на руските армия и флот. Попитан от водещата дали това означава война с Турция, Толстой отвърна, че Русия няма намерение да влиза повече в конфликти с Турция след „доматената война“. С този израз се назовава краткият период на обтегнати отношения между двете държави след като терците свалиха руски хеликоптер над Сирия, а екипажът му от петима души загина. Тогава Русия наложи търговско ембарго на Турция и спря да купува най-внасяната стока – турските домати.

На репликата – при пълен контрол на Черно море какво ще правим с България и Румъния, Толстой отвърна, че това не са държави, с които има смисъл да се разговаря. Те трябва направо „да се праснат“ – заяви първо Скабеева, след което същото повтори и Толстой. Той подчерта, че по българското крайбрежие живеят руски граждани, които веднага ще излязат на митинги, за да приветстват руската агресия. „Въобще не се притеснявайте за това“, заяви Толстой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *