Заместник на Нинова с ново жилище за 360 000 евро!

Заместник-председателят на БСП по коалиционната политика и организационните въпроси Атанас Зафиров – най-близкият съратник на Корнелия Нинова, прави ремонт в новото си жилище, което струва колосалните 700 000 лева.

Баровският дом е съседен на Вежди Рашидов в затворен комплекс, тук е и галерията на гербаджияjd, откъдето Бойко Борисов обяви подкрепата на ГЕРБ за кандидата за президент Анастас Герджиков.

Апартаментът от 240 кв. м. Стойността му е космическите 360 000 евро или 704 098,80 лв.:

Проверка на 19 минути във фирмата – инвеститор показа, че квадратът върви по 1500 евро в баровската обител с името „Хилсайд”. Комплексът за избрани се намира в полите на Витоша – по хитовото за баровски резиденции Симеоновско шосе до Околовръстния път.

Веднага обаче изникват няколко интересни въпроса. За Атанас Зафиров се знае, че има общо 24 дни депутатски стаж в последните два парламента.

Нинова пък се беше зарекла, че членовете на ръководството няма да вземат пари от партията, която без друго е във финансова катастрофа под нейното управление.Та въпросът е: откъде пари за такава грандиозна покупка?

В своята декларация пред КПКОНПИ от 12 май Зафиров не е вписал жилището, което може да е нарушение по същия член 313 от НК, по което са и недеклариранията на чуждо гражданство и на участия в офшорки и други фирми.

В декларацията липсва и информация за доходите на водача на червената листа в Сливен, а това е задължително за него и съпругата му. Макар и първи зам. на Нинова в партията, той не успя да отнеме от скандалния Петър Кънев първото място в родния си Бургас и се задоволи с челната позиция в града на ветровете и ромите.

В документа обаче е налично притеснителното задлъжняване на Атанас Зафиров. Заедно със съпругата му той декларира кредити от общо 65 000 лв.

Това прави изключително странно евентуалното отпускане на кредит от банка за апартамента според изискванията за традиционните клиенти. А, ако има възползване от специални условия от зам.-шеф на БСП, би предизвикало интересни допълнителни въпроси, както преди 2 години към излезлите по Апартаментгейт питания към високопоставени кадри от ГЕРБ.

Удобно, Зафиров е пропуснал да сподели към коя банка са огромните му задължения като физическо лице.

Другото имущество на двойката не е интересно: 2/5 от къща в Бургас, придобита през 1993 г. и 3 стари коли – най-„младата” е 6-годишен корейски Шевролет, чиято реална моментна стойност не превишава 4000-5000 лв.

Бургазлията е фен на ВИП жилищата – досега е живял в престижния комплекс Макси, пак на Симеоновско шосе, докладват другарите му от НС на БСП. Не е ясно обаче дали той е обитавал апартамента там на принципа на Влади Горанов. Сиреч, безвъзмездно. Но интересното тогава е чие е жилището като собственост?

Показателен за вероятността да имаме работа с червения близнак на Влади Горанов е фактът, че и това не е декларирано от първия заместник на Нинова – живеенето под наем или без наем.

Влади поне си призна за безвъзмездното си жителство в комплекса на братя Домусчиеви в апартамент, купен на немислимо ниска цена от съпругата на „кръстника” му.

След 3 опита да измъкнем коментар от Зафиров той заяви, противно на думите на собствените му комшии, че „няма недеклариран имот и обитава ведомствено жилище”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *