Жители на Варна отново протестираха срещу застрояването

Около 200 души се събраха в района на Почивка

Около 200 жители на Варна се събраха днес на протест срещу застрояването. Подобни демонстрации избухват периодично, което показва, че проблемът с все повече увеличаващия се бетон в града се задълбочава.

Протестът се проведе под паметника в района на Почивка, до пилоните със знамена по булевард “Осми Приморски полк”. Точно там никне 16-етажна жилищна сграда. Корпусът й е почти готов. Луксозният комплекс предлага гледки към морето и града, вече вървят продажби на апартаментите в него.

Районът на Почивка някога бе потънал в зеленина, в представите на хората зоната е паркова. Не така обаче стоят нещата в Общия устройствен план на града. Постепенно в последните години наоколо се появиха сгради. Сегашната, която се извисява доста над тях, е като черешка на застрояването на този район.

Протестиращите се обявиха против не само строителството на Почивка, но и въобще в града. Те поискаха оставката на главния архитект Виктор Бузев, а и местен референдум срещу презастрояването. Не бяха подминати и другите проблеми на градската среда -. съборени стари сгради, мръсен въздух, натоварен трафик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *