Ето кои бензиностанции няма да дават 25 стотинки отстъпка за бензина и дизела

Депутатите одобриха отстъпката от 25 ст. за горивата. Мярката обаче е доброволна и всеки търговец ще прецени дали да я използва.

Иван Кашилски, председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, уточни пред „Нова телевизия“, че тепърва НАП трябва да спусне инструкции за изпълнение. „Това изисква над нов софтуер за над 3000 лева. Ще се борави с лични данни, затова ще трябва да бъде назначен специален служител. Отстъпката ще я прилагат две бензиностанции у нас. Малките и средните няма да я прилагат. Те няма да издържат да им бъде изплатена компенсацията след 2-3 месеца“, разкри той.

Според него мярката е популистка и цели да се изчисти конкуренцията в сектора. „Като дадем отстъпката ще продаваме под себестойността, а накрая на месеца няма да имаме ДДС за внасяне. Никой не може да каже кога ще започне да се прилага мярката от 25 стотинки“, посочи Кашилски. И уточни, че отстъпката няма да се изписва на колонката, а ще се калкулира при касиера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.