Ердоган: Ракетният инцидент в Полша няма нищо общо с Русия

Турският президент Тайип Ердоган заяви, че уважава изявлението на Русия, че руските ракети не са ударили полска територия, добавяйки, че вярва, че Москва „няма нищо общо с това“.

„Това, че Русия казва, че това няма нищо общо с тях, и (президентът на САЩ Джо) Байдън, който твърди, че тези ракети не са руско производство, показват, че това няма нищо общо с Русия“, каза Ердоган на пресконференция по време на срещата на Г-20 в Бали, Индонезия .

Ердоган е категоричен, че ситуацията трябва да бъде проучена и че ще разговаря с руския президент Владимир Путин, когато се върне в Турция.

Експлозията във вторник в зърнено съоръжение близо до украинската граница дойде в момент, когато Русия изстреля вълна от ракети, насочени към украинската енергийна инфраструктура, атаки, за които Киев заяви, че са най-тежките за близо девет месеца война.

Полското външно министерство съобщи, че ракетата е паднала в Пржеводов, село на около 6 км (4 мили) от границата с Украйна.

Според американски служители първоначалните констатации предполагат, че ракетата, ударила Полша, е била изстреляна от украинските сили срещу наближаваща руска ракета, каза Асошиейтед прес.

По-рано полският президент Анджей Дуда каза пред репортери, че това е „най-вероятно руско произведена ракета“, но няма конкретни доказателства кой я е изстрелял и инцидентът е еднократен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *