Ердоган обещал 100 000 гласа за ДПС

Президентът на Турция Реджеп Ердоган е обещал 100 000 български изселници да гласуват за ДПС на предстоящите парламентарни избори.

Мощната подкрепа е била договорена в началото на август, когато формалният председател на партията Мустафа Карадайъ си изпроси среща с турския държавен глава. По време на разговорите, Ердоган е дал „зелена светлина“ държавните институции в южната ни съседка да подпомогнат организационно българските изселници да дадат вота си за ДПС на 2 октомври.

Освен това, депесарите са получили уверение от президента Румен Радев, че служебното правителство няма да създава пречки, ако в секциите в Турция отново бъдат регистрирани рекорди от рода на „3-а гласували за 1 минута“.

В движението са убедени, че в новия парламент ще имат между 38 и 40 депутатски мандата. При очакваната ниска избирателна активност, гласовете от Турция ще бъдат разпределени в райони, където ДПС няма твърд електорат като София, Враца, Видин, Ловеч, Ямбол и т.н. От тези МИР-ове се очаква депутати в 48-ото НС да станат протежета на Делян Пеевски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *