Ердоган нямаше да е жив, ако не беше руското разузнаване

”Ако не беше руското разузнаване, днес Реджеп Ердоган нямаше да бъде жив. Благодарение на тяхната помощ той запази поста си и започна интензивно сближаване между Русия и Турция, за да стигнем до там, че вече се говори за евентуално напускане на Турция на НАТО. Следователно не всеки, който те шпионира, ти мисли злото”. Така започна коментара си за шпионския скандал в Сърбия, в който беше замесена и България, журналистът Велизар Енчев.

Така започна коментара си за шпионския скандал в Сърбия, в който беше замесена и България, журналистът Велизар Енчев.

Пред БНР той заяви, че за шпионажа няма филтър, когато става дума да получаване на информация и за оказване на влияние, чрез така наречените агенти за влияние, колкото и близки да са двете държави: “Когато са близки, пак трябва да имат информация, за да знаят дали няма да загубят този съюзник, или пък да му помогнат в критична ситуация, както стана в Турция”.

По думите му през последните два месеца сме свидетели на три шпионски скандала с руски адрес и съответно с Македонско, Българско и Сръбско участие:

“Арестите на т. нар. “русофили” у нас е дело на ДАНС и прокуратурата, което е обречено на провал, тъй като обвиненията срещу тях са на границата на абсурда и пародията. Другият скандал обаче е много по-сериозен – отказът на МВнР на агреман за руския помощник военен аташе в България. Това трябваше да стане, за да се постели един зелен килим за днешното посещение на Бойко Борисов в Белия дом”, каза Енчев .

Той добави, че другият шпионски скандал е избухналият в Скопие – за т. нар. “атака” срещу Македонския парламент”.

Според журналиста България е замесена в Сръбския шпионски скандал, защото информацията изтече от сръбското контраразузнаване. “Тази среща е заснета от сръбското контраразузнаване”, категоричен бе Енчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *