Ердоган не е доволен от ДПС, очаква повече на изборите

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган прие делегация на ДПС, водена от председателя на движението Мустафа Карадайъ, съобщи пресслужбата на партията. В делегацията участват и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов и евродепутатът Илхан Кючюк. Срещата е била в имението „Вахдеттин“ в Ченгелкьой и е била закрита за медиите.

Партията на Ердоган, очаква от ДПС „по-голям успех на насрочените за 11 юли избори“, съобщи турското държавно радио като се позова на заместник-председателя на Партията на справедливостта и развитието Нуман КуртулмушРадиото цитира и следното изказване на Куртулмуш след срещата му с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ: „Турците в България, които са част от нашата нация, всъщност изпълняват ролята на цимент, който осигурява спояването отношенията между България и Турция. Като цяло ние водим добри отношения с България и досега продължаваме да работим без никакви проблеми.“

Ердоган беше придружен от външния министър Мевлют Чавушоглу, директора на президентската комуникационна служба Фахретин Алтун, говорителя на президента Ибрахим Калън, говорителя и зам.-председателя на Партията на справедливостта и развитието Юмер Челик и Ефкан Ала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *