Ердоган: Нетаняху, признай, че имаш ядрена бомба!

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова израелския премиер Бенямин Нетаняху да признае, че страната му притежава ядрени оръжия, предаде ТАСС. Ердоган отново нарече Израел терористична държава, а движението Хамас легитимна политическа сила в ивицата Газа.

„Нетаняху, признай, че имаш ядрена бомба. Признай го. И ти я имаш, затова заплашваш с нея. Без значение колко бомби имаш, твоят край (в политиката) е настъпил“, каза Ердоган по време на реч в парламента пред членове на фракцията на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

„Израел се занимава с държавен тероризъм. Казвам това ясно – Израел е терористична държава. Вие наричате Хамас терористична организация. Но Хамас е политическата партия, която спечели изборите“, каза турският президент.

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Израел ще бъде разочарован от конфликта в Близкия изток, точно както Армения беше разочарована по-рано от конфликта в Нагорни Карабах.

„След години преследване на мечти за нашите земи, Армения научи урока от войната в Карабах и зае мястото си. Израел също ще бъде разочарован. Докато ние, 85 милиона души, сме обединени, никой не може да ни пречупи. И затова една все още силна и модерна армия е необходимост за нас“, каза Ердоган в речта си в парламента.

Ердоган добави, че Турция ще продължи да работи така, че „в света да знаят и да признаят Израел за терористична държава“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *