Ерата на Любомир Спасов в болница „Лозенец“ приключи

Търговският регистър вписа новия съвет на директорите на лечебното заведение, в което се разследват незаконни трансплантации

След 23 години ерата на Любомир Спасов в болница „Лозенец“ приключи, поне на хартия. Търговският регистър вписа новия съвет на директорите на лечебното заведение, в което тече проверка за незаконни трансплантации. Това се случва, след като тази седмица бе сменено ръководството на Агенцията по вписвания. Предишното успя да блокира смените в болничните ръководства на „Лозенец“ и Александровска и предизвика гнева на служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

В „Лозенец“ блокираното вписване бе обяснено с жалбата, която Любомир Спасов подаде в съда срещу уволнението си. В Александровска пък агенцията твърдеше, че са установени разминавания в документацията.

Новият директор на Правителствена е доц. Радосвет Горнев, който от 2004 г. е началник на Клиника по обща и коремна хирургия в болницата. Председател на съвета на директорите е Ивиян Симеонов – адвокат, който се възприема като странно назначение, тъй като е известен като собственик на казина и хазартен бизнес. В съвета на директорите влиза и Орлин Недев, магистър по фармация, служител на Министерството на здравеопазването от 2014 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *