Вносителят на закона за либерализиране на пазара на електроенергия и председател на комисията по енергетика в НС Валентин Николов и експертът от „Гранд Енерджи Дистрибюшън“ Павлин Павлов се обединиха около тезата, че либерализирането на пазара на електроенергия е положителна стъпка в развитието на пазара. Либерализацията означава по – ниски цени.

В предаването „Беновска пита“ Павлин Павлов обясни, че смяната на доставчик става лесно до 10 -то число, за да влезе в сила от следващия месец.

Валентин Николов похвали активността на търговците на електрическа енергия за тяхната активност в разяснителната кампания. Николов допълни, че винаги може да бъде сменен доставчикът на ток, ако цената започне да не удовлетворява клиента.

Голяма част от свободните търговци са по-активни и по-гъвкави от ЕРП-тата, е неговото мнение.

През седмицата търговецът с над 10 годишен опит “Гранд Енерджи Дистрибюшън“ визуализира трите лесни стъпка един стопански субект да излезе на свободния пазар, като ползва тях.

Според Павлин Павлов да подпишеш договор с компанията е по – лесно, дори и от това да си поръчаш пица по телефона. Необходимо е само фирмите да изпратят запитване, като прикачат стара своя фактура. След това получават оферта и проектодоговор. “Виждате точно колко спестявате от месечната си сметка и ако това ви удовлетворява – подписвате договор, а Гранд Енерджи поема тежестта на административната процедура от ваше име”, каза Павлов.

Валентин Николов обясни, че държавата е прекратила некоректната практика на ЕРП тата, с която са обяснявали на фирмите, че няма нужда да избират нов доставчик на електроенергия.

Изборът на доставчик на ток може да намали сметката в края на месеца, а това означава увеличаване на конкурентноспособността на всяка фирма. Според Павлин Павлов цената на Гранд Енерджи е една от най – конкурентните на пазара. “Нека компаниите направят информиран избор”, призова още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *