Екатерина Захариева: Волен Сидеров завладя ефира на БНТ по недопустим начин

Гледах част от участието на Волен Сидеров в предаването по БНТ. Сидеров завладя ефира на националната телевизия по недопустим начин. След всички нападки към ВМРО, аз не разбрах какви са позициите му. Не това е начинът за борба за гласове.

Това заяви министърът на външните работи Екатерина Захариева в сутрешния блок на Нова телевизия.

“Искаме все повече хора да привлечем към политиката и гласуването. Със сигурност по този начин в национален ефир не е начинът”, допълни външният министър.

“Очевидно, Северна Македония е национална кауза за България. Целта ни са добросъседски отношения. Няма как да се стремиш да станеш член в ЕС, а да имаш нерешени проблеми”, каза още тя.

“Най-близки до сърцата са исторически въпроси, но се крият и проблеми със свързаност, образование, роуминг, туризъм и други”, разкри Захариева по въпроса за отношенията ни със Северна Македония.

“Нито много твърдата дипломация, нито много меката ще свърши работа по въпроса за Северна Македония. Търсим баланс”, категорична бе Захариева.

“Австралийският външен министър ме потърси за среща в ООН. Нямаше как в графика ми да се включи тази среща, тъй като имах планирани 11 такива. Съвсем за малко се видяхме, а тя заяви, че ме е потърсила за случая на Полфрийман. Казах ѝ, че ще решим проблема чрез консулите ни. Разбирам възмущението на гражданите, но аз като юрист няма да коментирам съдийско решение”, завърши Екатерина Захариева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *