Един от най-добрите приятели на Трактора: Алексей Петров може да е убит и заради „Нексо“! (видео)

7-кратният шампион по карате Борислав Даскалов е убеден, че екзекуцията е външна поръчка

 

Убийството на Алексей Петров може и да е свързано с финансовата пирамида „Нексо“. Тази нова сензационна версия лансира Борислав Даскалов, който е седемкратен републикански шампион по карате, а в продължение на 6 години и половина преди 10 ноември 1989 г. работи в летендарното УБО, бидейки и лична охрана на Тодор Живков.

Даскалов минава за един от най-близките хора до разстреляния през лятото Алексей Петров-Трактора. В интервю за подкаста „Спортна джунгла“ той разказа интересни истории за миналото си на елитен спортист и близостта си с Алексей Петров. Нещо повече – за първи път лансира версията, че убийството на бившия шеф в ДАНС може и да е свързано с „Нексо“.

„Алексей Петров от години контактуваше с МОСАД. Той водеше в България генерали. Това, което се случи с неговото израстване по отношение на киберсигурност, и това, че той застана зад тези, които са киберпрестъпниците „Нексо“, мисля, че там нещо стана. Изборите, манипулацията на изборите, „Нексо“, там нещо се случи, това са моите версии“, заявява Борислав Даскалов.

По думите му след последния опит за покушение срещу него преди 5 години, Алексей Петров се е поуспокоил. „Успокоиха се отношенията между него и Бойко Борисов, между него и Вальо Шотев, с когото имаха търкания по бизнес линия. Той проспа неминуемото. А то е, че е следен всеки божи ден. Всеки ден терористът е с пръст на спусъка. Чака удобният момент, дупката, мястото, в което може да го натисне. Въпросът не е само да те убие, но и да се измъкне“, категоричен е бившият национален състезател по карате.

„За един много точен, много печен терорист убиец се иска много сериозна подготовка. И немалки финанси. А който трябва да го поръча Алексей Петров, какъв трябва да бъде?! Това е човек, който, ако Алексей е тренирал днес пет часа, той го е правил 10 часа. Може да стои 48 часа, без да спи, на наблюдение на някого. Каквито бяха „сивите вълци“ по наше време. Този трябва да не е спал с цели седмици.

Това е някой от рода на тюлените, на морски пехотинци. Някой, който е външен.

Това е външна поръчка. В дадения момент, в който казваш на охраната „Изчакайте долу“, се появява прозорец и онзи минава. Дали е бил с колело или без, няма никакво значение. Натиска спусъка. Как стават тези неща? Случайно. Всяка секунда някой седи и гледа като „Биг Брадър“. Убиецът всеки ден, всяка секунда получава в слушалката информация за всяко негово действие. За мен стрелецът е външен. Не вярвам да е българин. Но това няма никакво значение. Кой ти взима живота накрая е финалът на някакъв конфликт или жестока тежест, която имаш!“, убеден е Борислав Даскалов.

Той се отдава на спомени за общото си минало с Трактора:

„Батко ми Алексей Петров ми беше батко и в милиционерското училище в Пазарджик, и в националния отбор по карате. Аз дойдох на негово място в милиционерското училище. Изключителен каратист. Беше нещо страшно, няма кой да го спре направо. Нямаше световно или европейско, на което да могат да го спрат. Той ни изнасяше, техниката му беше много добра“, спомня си Даскалов.

„Който подценява качествата на Бойко Борисов, много бърка. Той не беше изявен в техническо отношение. Той беше ръб, неподвижен, по-статичен, носеше много на бой на удари, но не беше безобиден“, разказа някогашният охранител на Тодор Живков от УБО.

„В 7.30 сутринта преди тренировката Бойко Борисов вече беше целият изпотен, блъскаше на лежанката и на чувала. Не блестеше с някаква техника на татамито, обаче такава воля имаше и това им изигра много лоша шега на хора, които го осмиваха. Това много му помогна в живота на Бойко“, продължи той. „Няма да забравя – един път такъв бой яде от Румен Николов-Пашата на едно състезание. И може би тогава той не намери себе си на татамито, а като организатор, като човек, който седеше зад гърба ми. Беше душата на националния отбор“, каза още Борислав
Даскалов.

„Алексей Петров беше страхотен треньор.

Беше безумно храбър, безумно смел и не знам дали това не доведе до неговата смърт.

Малко преди убийството се видях с него – говорихме си за един мой проект, партия на спортистите в България. Той беше узрял за това, че трябва да има такъв проект“, разказва Борислав Даскалов.

И философства за убийството на приятеля си: „Виж, не може 24 часа да си готов за среща с терористи. Когато някой е решил да те ликвидира, той търси някакъв начин за притъпяване на твоите сетива, Когато имаше проблеми с Борисов, с Вальо Шотев, беше много мобилизиран. Когато имаше проблем със застрахователните компании, беше много внимателен и готов да отреагира. Накрая просто се успокои. И това беше грешката му“.

Вижте видео с интервюто на Борислав Даскалов:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *