Европа потъва в нищета.

Забелязвате ли?

Някой да ви го е споменавал?

Най-напредналият континент на света – там, където възникна западната цивилизация, хората много обедняват и всичко става много бързо. Само преди година Европа бе една съвременна територия. Огромното мнозинство европейци се отопляваха с природен газ. Само 6% от германците се отопляваха с дърва през миналата година.

Днес всичко това драматично се промени. Търсенето на дърва в Германия бързо нарасна, но нужните количества дърва не достигат. Няма как да си купите дърва. И отчаяните германци започват да секат дърветата около къщите си. Изсичат горите, както техните предци, за да се отопляват.

В Полша семействата денонощно се редят на опашки за въглища. И това не е през 1910 г., а сега. Опашки от автомобили чакат пред въгледобивните мини, с надежда да си набавят топливо.

Френското правителство обяви, че въвежда енергиен режим тази зима. А само преди дни Франция произвеждаше толкова енергия, че бе нетен износител. Но тази зима хората във Франция няма да имат достатъчно топлина.

В Обединеното кралство 70% от всички ресторанти се затварят. Защо? Защото когато дойде зимата няма да могат да плащат сметките си за енергия.

Това се случва навсякъде в Европа. Защо се случва? Отговорът е елементарен: няма достатъчно енергия в Европа. Евтината енергия е жизнено важна. Тя е ключът към нормалното общество. Към благополучието, сигурността, дълголетието – към всичко. Но всичко това идва от евтината енергия. А Европа вече няма достъп до нея.

В резултат, нещата бързо започват да излизат от контрол. Всички са жертва на тази политика. Но на властите не им пука, защото смятат, че ще избегнат последствията от собствените си безобразия. Когато френският президент обяснява, че времето на благополучието е минало, той не говори за себе си. Той ще продължи обилно да се къпе. Макрон и другите глобалисти си мислят, че винаги ще бъдат богати и защитени.

Това, което се промени е, че всички, които са способни да мислят осъзнаха, че ги лъжат. Властите ги лъжат и населението на Европа вече осъзнава това. Когато всички разберат това, ще започнат да се случват много неща. Статуквото ще се разпадне. Фабриките ще фалират. Безработицата ще расте. Доходите на хората ще  секнат.

Симптомите вече са налице: спестяванията на хората бързо и драматично се топят. Когато цената за отопление в апартаментите им скочи със стотици проценти само за една година хората се превръщат в нещо друго. Поведението им рязко се променя.

Вече не мислите да си купите нов айфон или да напазарувате качествени продукти. Дори чашка капучино от автомат. Цялата икономика, основана на консумацията, просто спира. И причината не е в търсенето, а в секналите доставки. А коренът на проблема е във войната в Украйна. Заради тази война Западът няма достатъчно енергия, за да поддържа икономиката си и обществените си задължения.

Европа се включи в тази война, налагайки санкции и знаейки, че те ще доведат до енергиен недоимък. Властите много добре знаеха какво правят. Вижте какво каза председателя на Европейската комисия през май: „Нека бъдем наясно, няма да е лесно. Някои страни-членки са силно зависими от руския петрол. Но ние просто трябва да направим това. Затова днес предлагаме пълна забрана на руския петрол в Европа.“

Наистина ли? Вие ли ще живеете при 9 градуса? Вие ли ще ходите пеша на работа? Разбира се, че не. Вие ще имате всичко, което поискате до края на дните си. Но както съобщава Урсула, ние, обикновените хора просто трябва да го направим. И не е само енергията, доставките бяха спрени в резултат от тези санкции.

В Брюксел Джо Байдън предупреди, че ще има недостиг на храна. Помните ли? „Що се отнася до бъдещето, ще има недостиг на храна, да, иде реч за това. И-и-и, да, ще има недостиг на храна.“

А от нас се иска да влезем в опаковката на „свободата“. Да продължаваме да изливаме милиарди в джобовете на украинските олигарси. Защото така трябвало. Трябвало да причиняваме болка на Русия. Това било наш морален дълг.

Успяха ли тези санкции да наранят Русия? В Европа причиниха недоимък на енергия и храна. Но на Русия – нищо. В момента Русия се чуди какво да прави с енергията, която я има, но не я продава. Русия има толкова много газ, че го гори във въздуха.

Достигнали сме етапа в нашето общество, в който върховете и техните слуги – медиите, толкова са се откъснали от нуждите на хората, толкова са незаинтересовани от проблемите на гражданите, че в обществото настъпват взривоопасни процеси и ние ускорено се движим в тази посока.

Все още може да оправим нещата. Решението, с което може да избегнем катастрофата е много просто: трябва да сложим край на войната в Украйна. Енергийните доставки за Европа да се възстановят. Световната икономика да се спаси. Включително нашата – американската.

Прави ли това Джо Байдън? Или някой от безумните лидери на Запад като Борис Джонсън? Не, те правят точно обратното. Продължават да изсипват милиарди от умиращите им икономики в джобовете на олигарсите в Украйна.

Спечелихме ли войната? Докарахме ли Владимир Путин до банкрут, както ни уверяваше Джо Байдън?

Рублата бележи най-добрите си нива от седем години. Русия отлично се справя. А Европа не се справя. Въобще не се справя.

А Джо Байдън настоява за пълна, тотална капитулация на Русия. Не е ли нелепо. Всеки здравомислещ човек разбира, че Владимир Путин не губи, а печели войната. А Джо Байдън знае това, но казва: „Ние няма да спрем докато Русия не капитулира.“

Това не е просто некадърност. Това е лудост.

Тъкър Карлсон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *