Михаела Стоичкова беше назначена за директор на професионалната лига

Михаела Стоичкова е новият директор на Българската професионална футболна лига (ПФЛ). Голямата дъщеря на легендата Христо Стоичков ще отговаря за “комуникациите и стратегическите международни взаимоотношения”, съобщиха от организацията на професионалните клубове, администрираща турнира за Купата на България. 34-годишната Стоичкова поема позицията по лична покана от избрания през юли за нов президент на ПФЛ Атанас Караиванов и официално ще встъпи в длъжност през следващата седмица.

“Моята мисия е да върнем възприятията върху българския футбол като ценност, а не като цена. Израснала и възпитана съм с визия, която искам отново да бъде важна за българските играчи, отбори и фенове. Избрах да поема тази нова роля след дълъг размисъл, но не за да гледам в миналото, а за да стимулираме заедно с екипа ми това, което цяла България копнее да види в бъдещето. Зарядът е огромен, мотивирани сме да осъществим реална промяна и развитие на облика на българския футбол. Еволюцията на спорта започва първо от нас самите – нашето поведение и примера, който даваме и налагаме като стандарти”, се казва в официалното обръщение на Стоичкова.

От ръководството на ПФЛ пък допълниха, че “екипът на Михаела Стоичкова работи по създаването на дългосрочен план за развитие”, който ще бъде представен подробно в следващия месец. Според информацията вече е започната работа по създаване на “изцяло нова визия на лигата, привличането на първата вълна от международни партньори и широкообхватна маркетинг стратегия”.

“Ще работя върху създаването на значително по-добри условия и възможности за българските клубове и футболисти. Имала съм честта да наблюдавам огромен брой футболни организации по света и да изградя отношения, които искам да предам на българския стадион. Ангажирам пълния си капацитет, за да съм сигурна, че ще надградим цялостно доверието в българските футболисти. Всички международни контакти, които съм отглеждала с години, ще бъдат впрегнати в помощ за създаването и стимулирането на ново поколение български футбол”, казва още Стоичкова.

Шефът на ПФЛ Атанас Караиванов изрази благодарност към дъщерята на Стоичков в свое отделно обръщение.

“Убеден съм, че солидният международен опит в бизнес среди, който притежава, енергията, с която зарежда всички, персоналната разпознаваемост и желанието да се свърже с футбола, ще вдъхновят нашите клубове и всички фенове на най-популярната игра в света. Споделям виждането, че Михаела ще ентусиазира и нас, като концентрира повече интерес и доверие към организацията. В същото време съзнавам отговорността и тежестта на ангажимента, който поема, като ѝ обещавам пълната си подкрепа!”, заяви бившият спортен журналист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *