Държава, управлявано от убийци

Hекадърните калинки на ГЕРБ за пореден път убиха. В София. Едно бедно дете отиде в по-добрия свят, защото някой някъде си е назначил некадърник да контролира какво се случва с техническата инфраструктура на общината.

Днес чета, че детето било стъпило с мокра обувка върху оголения кабел. Срамно! Детето ли ще изкарате виновно за вашето престъпление? Още помня с изумление и отвращение как за убитата Яна в Борисовата градина от прокуратурата обясняваха, че била като клошарка и едва ли не си го е търсила, че даже и интимният й живот бяха пуснали по медиите. За да се оправдаят, че не могат да си свършат работата. В България винаги са виновни жертвите! Особено когато са бедни и неизвестни.

Държавата убива. Убива всеки некадърник, назначен от партийните списъци, който за нищо не става, но сложен на ключова позиция да контролира и управлява. Няма как да не знаете кой е виновен. Знае се, че тротоарите са публична общинска собственост и общината отговаря за подземния кадастър и шахтите и ги контролира. Знаете! Просто не се интересувате и се прикривате един друг, защото всички сте некадърници. А вече и убийци!

Ако това дете беше син на виден гербоид, вече Гешев щеше да се фотка с арестувани виновни отговорни лица. Но детето просто е помагало на баща си в работата. Не е имало луксозен джип, даден от маминка. Не е получавало джобни, колкото месечната запплата на баща си за ден. Не са го снимали и тагвали от интересни и луксозни дестинации. Просто едно дете….убито от некадърните калинки на ГЕРБ!

И това ще продължава. Ще продължава, ДОКАТО НИЕ МЪЛЧИМ! Коя ще е следващата жертва? Аз, вие, вашето дете, тяхното дете? Следващият път, когато видите шахта, ще се замислите ли? Или когато приближите шадраван!

Убийците са навсякъде, зад всяко бюро, зад всяка купена диплома, зад всеки партиен кадър, назначен заради лоялност, а не заради професионализъм. А ние ставаме съучастници с нашето мълчание!

Елена Гунчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *