По подобие на Георги Първанов, и Сергей Станишев сега се опитва да си върне лидерския пост в БСП. Това обяснение на исканията за оставки на ръководството даде сегашният зам.-шеф на партията Кирил Добрев в интервю за Би Ти Ви.

На вчерашния пленум ръководството около лидера Корнелия Нинова събра остри критики за слабия резултат на местните избори, а Станишев каза, че БСП става все по-авторитарна и заприличва на ГЕРБ.

“Няма никаква разлика между Станишев и Първанов – когато си представител на всички социалисти да станеш опозиционер на опозиционния лидер в България ми е дежа вю, каза Добрев като напомни, че Георги Първанов след като приключи двата си президентски мандата опита да се върне начело на БСП, но беше изключен от тогавашния лидер Станишев. Сега Станишев е лидер на Партията на европейските социалисти.

Според Добрев, ако Станишев е честен, би трябвало да каже, че иска да се яхне върху партията и да се възкачи на власт, а не след като е вечерял в скъпи ресторанти в Брюксел и е забравил къде се намира първичната му партийна организация, да идва в София, да държи сметка и да дава оценки на усилията на сегашното ръководство. По думите му Станишев, който беше премиер по време на правителството на тройната коалиция, “не познава вкуса на победата” и е бил занесен до премиерското кресло “на моряшко столче двамата руменовци – Петков и Овчаров”.

Вътрешнопартийната опозиция контактува с медии извън разбирането за кафявост, а някой от нея им е кореспондент, възмути се Добрев и увери, че целта на сегашното ръководство е да подмлади и обнови партията с ясна визия за бъдещето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *