Димитър Бербатов се кандидатира за президент на БФС

В екипа му влизат също Стилиян Петров и Мартин Петров

Седемкратният футболист №1 на България Димитър Бербатов обяви, че ще се кандидатира за президент на българския футболен съюз (БФС). Бившият капитан и рекордьор по голове за националния отбор съобщи решението си на пресконференция в София днес.

„Мисля, че моментът настъпи“, заяви 40-годишният благоевградчанин.

Той обяви, че в екипа му ще влязат неговите бивши съотборници в националния отбор Стилиян Петров и Мартин Петров, а също и досегашният член на Изпълкома на БФС и бивш изп. директор на „ОМВ България“ Петър Величков. Според Бербатов, тези хора могат да поемат отговорност за българския футбол. Той смята да работи и с част от настоящите членове на Изпълкома на БФС, стига да спечелят доверието му със своята компетентност и почтеност.

„Ето ме, тук съм. Готов съм да донеса така нужната промяна в българския футбол“, добави бившият голмайстор на „Пирин“, ЦСКА, „Байер“ (Леверкузен), „Тотнъм“, „Манчестър Юнайтед“, „Фулъм“, „Монако“, ПАОК и „Керала Бластърс“.

Кандидатурата, за която упорито се спекулираше, но дълго не бе коментирана от Бербатов, всъщност е била обсъждана дълго време. В началото в разговори между Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров. Същинската дейност обаче е започнала преди около 6 месеца, когато започва да се сформира екип от „добри хора, които срещам по пътя и които имат желание да променят нещата“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *