По повод гласуването на бюджета за 2020-та година, журналистка от телевизия „Алфа“ задава въпроси към вече бившите партньори на „Атака“ от ВМРО и НФСБ защо не се подкрепили предложението за 300 лева минимална пенсия, както са обещавали по време на предизборната кампания.

Няколко народни представители успяват да запазят самообладание, да отбият въпросите коректно (Христиан Митев) с обяснение, че ще дадат обяснение не пред камерите на „Алфа“, а когато се приберат в избирателния си регион или че ще са гласували така, защото в момента това са възможностите на бюджета (Калин Поповски).

Когато журналистката Радослава Маринова стига до народния представител от НФСБ Петър Петров обаче, следва взрив. За разлика от своите колеги Митев и Поповски, Петър Петров меко казано си изпуска нервите. На въпросът ѝ относно гласуването му по бюджета, Петров отговаря с шокиращ контравъпрос: „Вие сутринта с какво бельо тръгнахте?“

Потресената журналистка успява да отвърне с „Моля?!“, след което Петров най-демонстративно повтаря въпроса си. В следващите няколко секунди той изрича това изречение още веднъж, въпреки че журналистката успява донякъде да дойде на себе си и да реагира с настояването, че народен представител няма право да и задава подобни въпроси. Намесва се и операторът на телевизията, а Маринова дори пита Петров дали не се шегува. Следва нова порция неадекватно поведение, повтаряне на въпроса ѝ и нелепи обяснения, докато представителят на „Националния фронт за спасение на България“ се прибира в стаята си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *