Депутатът Явор Божанков: Осъждани протестираха в подкрепа на Гешев

Осъждан за криминални престъпления е бил част от протеста в подкрепа на новоизбрания главен прокурор Иван Гешев. Това твърди депутатът от БСП Явор Божанков.
Във фейсбук той публикува снимка на Симон Милков от Горна Оряховица, застанал „на първа линия“. В поста си Божанков твърди, че Милков е осъждан два пъти.

“Последната присъда – от миналата седмица. Сключил сделка с прокуратурата и няма да лежи. Същият по време на местните избори в Горна Оряховица, закичен със скрита камера заедно с Тина Ивайлова от Нова ТВ прави “разследване за купуване на гласове”. Година по-рано публично предупредих, че ГЕРБ носи отговорност за престъпник, който под техен патронаж влиза в училищата, при децата ни, в народното събрание. Толкова за съдебната система. За Гешев. За свободата на словото, живота, вселената и всичко останало”, пише Божанков.

Милков не отрича, че е осъждан. Отново във фейсбук той заявява: “Защо и как, само аз си знам. Колкото до вашата НЕскромнна особа, показахте колко можете и какво представлявате”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *