Бъдещето на България зависи от това, обяви премиерът

Премиерът Николай Денков, който е представител на ПП-ДБ, май направи тънка предизборна агитация в началото на днешното правителствено заседание. В частта, открита за медиите, той поздрави българите по повод Деня на народните будители. Това бил празник, който ни обединява чрез имената на Иван Рилски, Кирил и Методий, патриарх Евтимий, нашите герои от Възраждането и Освобождението, на които трябвало да благодарим.

“Това, което сме ние българите, се дължи и на техните дела. Да благодарим и на един министър на просвещението, който преди 101 години е видял колко е важна ролята на тези символи, примери, които ние трябва да носим в душите си – министъра на просвещението Стоян Омарчевски, който е предложил на Народното събрание и е било прието това да стане официален национален празник на България. Наред с това, се оказва, че отново трябва да си припомним и други събития от този период; през 1895 г. един друг будител в малко по-различно време – Алеко Константинов, написва своята, за съжаление, все още актуална творба “Бай Ганьо прави избори”. Бъдещето на България зависи от това кой избор ще направим – дали ще следваме примера на нашите будители, или, примерно, на бай Ганьо и Андрешко. Много се надявам да направим правилния избор“, каза Денков.

Ключов балотаж ще има тази седмица в столицата София. Явяват се кандидатът на ПП-ДБ и „Спаси София“ – бизнесменът Васил Терзиев, и номинираната от проруски, социалистически и комунистически партии Ваня Григорова. Риториката на последната е свързана със защита на „малкия човек“. Вчера, донякъде изненадващо, тя бе подкрепена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който е сравняван с бай Ганьо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *