Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и този път няма да е народен представител

 

Доскорошният председател на Младежи ГЕРБ и бивш зам.-външен министър Георг Георгиев ще стане депутат, след като Иван Миховски и Иван Грънчаров, които го изпреварваха по преференциални гласове в Ловеч, се отказаха от депутатските си места.

От ЦИК потвърдиха, че заявленията на Миховски и Грънчаров са били одобрени днес. В Ловеч Георг Георгиев е получил едва 295 преференциални гласа, Миховски – 1457, а Грънчаров – 1223. Според общия брой гласове на ГЕРБ в Ловеч, за да се пренареди листата, са нужни 905 гласа. Иван Миховски и Иван Грънчаров са на трета и пета позиция, но имат достатъчен брой преференции, за да изместят Георг Георгиев.

Георгиев е и на четвърта позиция в листата на ГЕРБ за 24 МИР София, но там партията получава само три мандата и в Народното събрание влизат първите трима  – Тома Биков, Рая Назарян и Евгения Алексиева.

С отказа на Миховски и Грънчаров от депутатското място Георг Георгиев взима втория мандат на ГЕРБ в Ловеч.

След днешното заседание на избирателната комисия заявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за отказ от депутатското място също е било одобрено. Борисов отказва да бъде народен представител от два района – в 25 МИР София и 16 МИР Пловдив. По време на първия брифинг на партията му след изборите Борисов обяви намерението си да не става депутат, министър или премиер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *