Двама в тръста на Цветан Цветанов са от БНР и БНТ

Двама от досегашните членове на управителния съвет на Българското национално радио, се оказаха възлови фигури в т.нар. мозъчен тръст на Цветан Цветанов. Това са Виктор Серафимов и Екатерина Борисова.

В Управителен съвет на БНР през 2016 г. са избрани Виктор Серафимов, Екатерина Борисова. Първият в момента е в УС на БНТ.

За Серафимов е известно, че през 2014 година е удостоен от премиера с почетна грамота за развитието на правото в Република България. Специализира в областта на авторското и медийното право. Взема участие в създаването на редица аудио-визуални произведения, излъчени в ефира на Нова телевизия, BTV Медия груп, Българската национална телевизия и ТВ7. Член е на различни работни групи към Постоянната комисия по културата и медиите в 43-тото Народно събрание.

Борисова започва професионалния си опит като експерт в Политическия кабинет на министъра на икономиката и туризма (през втория мандат на Борисов това е Божидар Лукарски). След това в Делойт, Мексико е мениджър на отдел „Финансови консултантски услуги“. След завръщането си в България работи за няколко частни финансово-консултантски компании. В годините преди да стане член на УС на БНР консултира компании, опериращи в сферата на медиите, дигиталните и медийни иновации, експериментални аудио-визуални решения.

УС на БНР бе определен от премиера Бойко Борисов като „главанаци”, а присъствието на двамата в евроатлантическата структура на Цветан Цветанов доказва как се формират ръководствата на държавните медии и кому служат, пише сайтът 19min.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *