Дайнов: Докарването на хора с автобуси никога не сработва

Когато една форма на обществен живот стане трайна, каквато в България е протестът, се повяват негови имитации и двойници. Една от тези имитации са опитите да се организират протести, като се докарват хора с автобуси в София. Това никога не е сработвало и не е част от успешния български модел. Обикновено това са малки протести и хората, които са там, но не всички знаят защо са там.

Това заяви пред Българското национално радио политологът Евгений Дайнов.

Повод за коментара му е днешният протест срещу “зелените сертификати”, организиран от партия “Възраждане”. Стана ясно, че автобуси от цялата страна ще пристигнат в София.

“За протеста, който се организира днес, чета заглавия, че от 32 населени места ще бъдат докарани хора с автобуси, обикновено това не работи”, коментира Дайнов.

По думите му протестът е автентичен тогава, когато хората до такава степен държат да се намесят в един блокирал политически процес, че са готови  на лишения, за да отидат на протест.

“Събитията при “Росенец“ бяха такива. Това беше автентичен протест, при който хората не са издържали по къщите, защото някаква огромна несправедливост се случва и те искат да се намесят”, смята Дайнов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *