Кузман Илиев пък смята, че Европа става опасна за собствените си граждани

 

Когато поискахме минималната работна заплата да стане 850 лева – както директивата казва – да е 50% от средната, Асен Василев каза, че не може. Сега по време на предизборната кампания наддава като на селска сватба. Това не е отговорно политическо поведение. Доходите трябва да се увеличават. Инфлацията е вследствие от цените на горивата. Това коментира икономическият съветник на КТ “Подкрепа” Ваня Григорова за “Твоят ден”.

Мерките на ЕС показват устойчиво потъване при възторжени фанфари от Брюксел. “На 15 септември трябва да поговорим за опасенията на директори, които не знаят как ще се отопляват и може би ще трябва да преминат в дървена ваканция. “Газпром” дава най-ниска цена по дългосрочния договор, а не по краткосрочните покупки. Това означава, че настоящата ситуация е изгодна за Русия, защото получава повече пари. Продължаваме да вземаме втечнен газ от Русия, Европа също”, заяви тя.

Според нея мините в комплекса ТЕЦ “Марица-Изток” нямат резервни части и ленти за въглищата и изнемогват.
Икономистът Кузман Илиев смята, че с новите енергийноспестяващи мерки на ЕС признават, че има обедняване и икономическа регресия. “Европа е опасна за собствените си граждани. Започва да се спуска форма на социализъм към страните-членки. Цените по пазарите са спекулативни и хвърчат постоянно. Дългосрочните договори независимо с кого са, са единственото нещо, което дългосрочно може да работи. Проблемът е когато само затваряш източници, но не си подсигурил инфраструктура за алтернативите”, подчерта той.

По думите му не бива да се повишава минималната работна заплата повсеместно. “Това може да предизвика проблеми и безработица”, посочи Илиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *