Журналистът Георги Коритаров сравни Апостола на свободата с осъдения за убийството на български студент – Джок Полфрийман. С уговорката, че съзнава, че ще думите му ще прозвучат еретично, Коритаров обяви, че Левски също е извършил убийство.

“Когато стана дума, че жълтопаветната интелигенция си била закачила един убиец на ревера, българската нация е закачила на своя национален ревер, като гордост, човек, който е убил ратайче, за да опази българска национална кауза – Апостола на свободата, Васил Левски. Не само че е извършил убийство, той е осъден на смърт, не защото е бил революционер, а по настояване на граф Игнатиев заради убийство”, скандализира Коритаров пред Нова телевизия.

Кощунствения паралел с българската светиня Коритаров направи, провокиран от реплика на Петър Волгин.

Пръв Петър Волгин констатира, че за съжаление, в случая с Полфрийман, пуснат от съда предсрочно, обвързаността между съдийския състав и НПО е подразнила обществото.служат на интереси, които не са български”.

Веднага след скандалното изказване на Георги Коритаров социалната мрежа закипя от възмущение. “Гнусно, Коритаров….”, написа психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държавната психиатрична болница в Нови Искър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *