ГЕРБ са импотентни и два месеца се занимават с глупости

Темата за меморандума с Gemcorp е нескопосан фойерверк на ГЕРБ и опит да се отлече вниманието от важните теми. За този меморандум трябва да попитате министерство на енергетиката. Това не е договор. Този меморандум е прекратен и няма никакви рискове за държавата. Днес гласувахме за тази временна комисия за Gemcorp, явно депутатите от ГЕРБ искат да взимат допълнително възнаграждение. Нека разследват, нека си търсят, на финала ще установят, че няма нищо и ще се види, че това са фойреврки за отклоняване на вниманието. Меморандумът е прекратен. Как може да се подпише договор, без да мине ратификация в Народното събрание? Спираме с тези глупости и нека да поговорим за важните за хората теми.

Това заяви пред БТВ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев по повод темата за меморандума с Gemcorp.

„ГЕРБ са импотентни. Видя се, че не могат да съставят кабинет. Вместо да се гледа бюджет, те гледат промени в Изборния кодекс. Без бюджет няма как да влезем в Шенген и Еврозоната. Това са важните въпроси. С предложенията на ГЕРБ няма да имаме бюджет до юли. Така ще се замразят всички социални плащания, няма да има яснота за бизнес инвестициите на правителството. В закона за публичните финанси ясно е записано, че правителството трябва да внесе бюджет до 31 октовмри, без значение дали е служебно или редовно. В момента служебното правителство нарушава закона“, категоричен бе той.

„Да, ще предложим правителство на малцинството, ако бъдат изпълнени девете условия, които представихме днес. Всички ключови решения, за да постигнем тези цели, са заложени в един законодателен пакет, който трябва да се гласува преди самото правителство на малцинството. Ако хартиената коалиция реши да саботира, това ще стане видно. Ние два месеца чакаме ГЕРБ да обявят своята визия за управление. Аз не помня такова нещо. Два месеца победителят на изборите да не е излязал и да е казал какво ще прави. Вместо това се занимават с глупости и сменят Изборния кодекс. Хората не ги интересува кой ще е член на ЦИК и с червена или зелена хартия ще се гласува. В момента хората се интересуват от това да има правителство, за да има социални плащания и да се намали неравенството в обществото“, добави Асен Василев.

„Вчера на тристранката бяха отхвърлени нашите социални предложения. Точно този тристранен съвет ни докара до това неравенство последните години. Бизнесът също трябва да се остави да работи без да бъде рекетиран. Ето, ние оставихме бизнеса една година да работи спокойно и постигнахме невроятни неща. Бизнесът произвеждаше в пъти повече и изнасяше в пъти повече. Отчетохме икономически ръст, какъвто не е имало в последните 12 години. Моето предположение е, че ГЕРБ работят координирано с президента за избори през март“, завърши Асен Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *