ГЕРБ предупредиха БСП, че вотът на недоверие ще бъде отхврълен

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков определи внасянето на вот на недоверие заради водната криза като абсолютно безотговорно поведение от страна на БСП. “Ще реагираме, ще го отхвърлим и ще подкрепим правителството”, заяви Биков по време на пресконференция в централата на партията. По думите на депутата използването на вота на недоверие към управлението като пиар инструмент е нередно и безсмислено.

“Вече трета година БСП и Корнелия Нинова не се научиха какво е вот на недоверие, какъв е смисълът от този акт и че това не е пиар инструмент. Единствената мярка, която предлагат, е правителството да падне и след това – каквото сабя покаже”, каза народният представител от управляващата партия.

Биков призова лидера на БСП да се вгледа в действията на кмета на Перник Станислав Владимиров, който бе издигнат от левицата, и да вземе пример от него. Депутатът от ГЕРБ направи паралел между поведението на кабинета, кмета на града и поведението на социалистите. Биков обвини Нинова и партията й, че не дават адекватни предложения, а само “стоят на “Позитано” и дават пресконференции през няколко часа”.

По повод на коментарите на социалистите за боклука, Биков каза, че е некоректно темата да се коментира от хора, чийто бизнес е в тази сфера и подчерта, че има предвид народният представител от парламентарната група на “БСП за България” Явор Божанков.

“Ние сме готови да проведем дебати, които да доведат до конструктивни и реални предложения за решаване на проблемите. Случаят при БСП не е такъв. Те не спират да насаждат страх и фалшиви новини сред обществото. За последните години от БСП не са внесли нито едно реално предложение в деловодството на Народното събрание по отношение на околната среда, водите и чистия въздух. Ние от наша страна сме внесли три предложения, като последното е за инкриминиране на гореното на твърди отпадъци”, изтъкна бившата екоминистърка от ГЕРБ Ивелина Василева.

Тя отбеляза, че във “Визия за България”, програмата на БСП за промяна и “уж смяна на статуквото” има предложение за изграждане на инсталации за изгаряне на боклуци, въпреки че биологични отпадъци за изгаряне не са внасяни в България.

“Искаме по време на дебатите за вота на недоверие от БСП да отговорят на въпросите ни, да се държат отговорно и поне веднъж да дадат реални предложения за решаване на проблемите, а не само да разпространяват фалшиви новини”, заяви Василева. Тя увери, че правителството прави всичко възможно, за да се справи с водната криза в Перник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *