Депутатът от ГЕРБ Тома Биков определи внасянето на вот на недоверие заради водната криза като абсолютно безотговорно поведение от страна на БСП. “Ще реагираме, ще го отхвърлим и ще подкрепим правителството”, заяви Биков по време на пресконференция в централата на партията. По думите на депутата използването на вота на недоверие към управлението като пиар инструмент е нередно и безсмислено.

“Вече трета година БСП и Корнелия Нинова не се научиха какво е вот на недоверие, какъв е смисълът от този акт и че това не е пиар инструмент. Единствената мярка, която предлагат, е правителството да падне и след това – каквото сабя покаже”, каза народният представител от управляващата партия.

Биков призова лидера на БСП да се вгледа в действията на кмета на Перник Станислав Владимиров, който бе издигнат от левицата, и да вземе пример от него. Депутатът от ГЕРБ направи паралел между поведението на кабинета, кмета на града и поведението на социалистите. Биков обвини Нинова и партията й, че не дават адекватни предложения, а само “стоят на “Позитано” и дават пресконференции през няколко часа”.

По повод на коментарите на социалистите за боклука, Биков каза, че е некоректно темата да се коментира от хора, чийто бизнес е в тази сфера и подчерта, че има предвид народният представител от парламентарната група на “БСП за България” Явор Божанков.

“Ние сме готови да проведем дебати, които да доведат до конструктивни и реални предложения за решаване на проблемите. Случаят при БСП не е такъв. Те не спират да насаждат страх и фалшиви новини сред обществото. За последните години от БСП не са внесли нито едно реално предложение в деловодството на Народното събрание по отношение на околната среда, водите и чистия въздух. Ние от наша страна сме внесли три предложения, като последното е за инкриминиране на гореното на твърди отпадъци”, изтъкна бившата екоминистърка от ГЕРБ Ивелина Василева.

Тя отбеляза, че във “Визия за България”, програмата на БСП за промяна и “уж смяна на статуквото” има предложение за изграждане на инсталации за изгаряне на боклуци, въпреки че биологични отпадъци за изгаряне не са внасяни в България.

“Искаме по време на дебатите за вота на недоверие от БСП да отговорят на въпросите ни, да се държат отговорно и поне веднъж да дадат реални предложения за решаване на проблемите, а не само да разпространяват фалшиви новини”, заяви Василева. Тя увери, че правителството прави всичко възможно, за да се справи с водната криза в Перник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *