Търговският директор на “Тад Груп” най-вероятно ще бъде обвинен в тероризъм, свързан с киберпрестъпления, съобщи Нова телевизия

На свое заседание тази вечер Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на парламентарната група на партията да предложи създаването на временна комисия в Народното събрание за изясняването на всички факти и обстоятелства около нерегламентирания достъп до лични данни на Националната агенция за приходите. Според Изпълнителната комисия на ГЕРБ станалата публично достъпна лична и данъчно-осигурителна информация за милиони българи е изключително чувствителна тема и формирането на временна комисия в българското Народно събрание би допринесло за изясняването на всички факти около кибератаката, съобщават от ГЕРБ.

Междувременно Нова телевизия съобщи, че търговският директор на фирмата “Тад Груп”, в която работи заподозреният за пробива на НАП, е на свобода срещу 20 000 лв. гаранция. Според информация на телевизията Георги Янков ще бъде обвинен в тероризъм, свързан с киберпрестъпления.

При снощната акция от компанията са иззети сървъри и всички компютри, така че никой от служителите да няма достъп до тях. Според източници от разследването всички служители са подали молба за напускане, съобщава още Нова. Според медията собственикът на компанията Иван Тодоров, който освен “Тад Груп” ръководи и веригата за сандвичи Subway в България и Румъния, вероятно ще бъде обвинен като поръчител на атаката, търговският директор Янков ще е подбудител, а Кристиян Бойков ще бъде обвинен като обикновен изпълнител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *