За поредно прочистване на партийните редици намекна в изборната нощ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Стана ясно, че управляващите ще имат национална партийна среща на 7 ноември. Тогава ще правят разбор на изборните си резултати.

Първата реакция на Бойко Борисов бе да се разграничи от загубилите си кандидат-кметове, които по думите му го заслужавали. Той ги оставил да се провалят, за да не цепи партията по места. Така лидерът на ГЕРБ оправда изборните загуби в Сандански, Банско и Благоевград. Според него не може да се говори за пробив и пропукване в ГЕРБ, нито за загуба. “Благодаря на Господа и българския народ, че ми дадоха пак доверието си. След “Апартаментгейт”, къщата на Манолев по Сандански, Камбитов, който играе ръченицата с петдесетолевки на челото, как да спечелим”, ожали се Борисов и се закани да прочисти партийните структури, които са изгубили изборите.

Според него е имало и градове, в които структурите работили срещу кандидатите на партията. Борисов щял да въведе правило в партията – “да няма повече от три пъти кандидат за кмет”.

Лидерът на ГЕРБ бил противник на “т.нар независими кандидати”, защото партиите не носят отговорност за загубата им, но иначе си приписват успеха им.

Томислав Дончев настоя, че нямало данни за грубо опорочаване на изборния процес. Жалбите идвали от хора, които не били доволни от резултатите си. Дончев се оплака, че в София и страната всички са играли срещу ГЕРБ. “Ако трябва във футболна статистика да се изкажа – загубихме там, където не победихме”, обобщи изборните резултати финансовият министър Владислав Горанов. Той обяви Мая Манолова за “социален експеримент” и прогнозира неин политически проект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *