Когато съм говорил пет минути с Пеевски, те са говорили 55, обяви Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се опита да се разграничи от ДПС и Делян Пеевски. Днес той говори пред журналисти в парламента. Борисов изрази раздразнение от интервю на Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“(ПП) пред Nova тази сутрин. Тя обяви, че ГЕРБ и ДПС били в коалиция, подобна на тази между ПП и „Демократична България“ (ДБ).

Борисов обаче отговори: „Веднъж искат да ползват целия комфорт на подкрепата на ДПС, а в същото време да излиза, че аз я осигурявам. Това няма да се случва повече. Днеска казах на Пеевски – повече не искам никой заедно да идва при мен. След като ще се правят такива спекулации, срещите при мен ще бъдат само когато ги потвърдя и с който искам. А няма да ми приписват непрекъснато неща, които те правят.“

Лидерът на ГЕРБ обясни, че финансовият министър Асен Василев – съпредседател на ПП, и Йордан Цонев от ДПС, който е председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси, били неразделни.

“Даже аз два месеца не си говорих с Кирил Петков и ми го доведе Данчо Цонев да ни сдобрява”, добави Бойко Борисов.

“Нека сме по-ведри. Изведнъж някак си се втвърдяват за неща, които… те имат цялата власт. Цялата власт – с 30 депутати. С 30 депутати! Те един по един им изпадат”, каза Борисов и даде пример с Радостин Василев и Бойко Рашков.

“А те такова лично приятелство имат! Когато съм говорил пет минути с Пеевски, те са говорили 55”, добави лидерът на ГЕРБ. Той даде да се разбере, че е готов да отстъпи по отношение на спора кой да е външен министър след ротацията през март.

Впоследствие коментар направи и председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. Той на няколко пъти повтори, че не харесва мъже и изрази надежда, че и колегите му не харесват мъже. Според него обаче лицемерието трябвало да приключи. ДПС била балансьор и била част от управляващото мнозинство. Тяхната цел била да не бъде дадена България на Русия.

Пеевски отново повтори, че подкрепят правителството, без да участват в него, макар че имали оферти за министри от Бойко Борисов и за зам.-министър на земеделието.

Според парламентарния водач на ДПС без неговата партия ГЕРБ и ПП-ДБ нямало да могат да се оправят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *