ГЕРБ все пак ще платят сметката накрая

Всички помним как в разгара на протестите миналата година Бойко Борисов направи и невъзможното, за да се задържи на власт и да не допусне служебно правителство. Той не се посвени да посегне дори на българската конституция и всичко това не от инат да изкара поне един пълен мандат, а поради страх от разкритията, които биха направили евентуални служебни министри, назначени от президента Румен Радев.

Въпреки всички еквилибристики обаче и няколкомесечната агония на ГЕРБ-ерското управление, в крайна сметка най-големият кошмар на бившия премиер се сбъдна. И разбрахме, че с абсолютно право той толкова се е страхувал от служебен кабинет. Сега, където и да бръкнат във ведомствата си служебните министри, вадят далавери и прахосване на пари. Някои от които дори граничат с престъпления. Същевременно Борисов и ГЕРБ нямат оправдания и смислени обяснения и единствено повтарят изтъркани клишета. Изглежда някой им е казал, че нападението е най-добрата защита, та ги избива и на агресия.

Особено старателен в това отношение е Даниел Митов – новото острие на ГЕРБ, подпомаган от матросовеца Тома Биков. (Бойко Борисов може би смята, че като се крие зад техните гърбове образът му ще бъде позабравен и народът пак ще го пожелае за управленец).

Митов неистово се опитва да омаловажи разкритията на служебните министри и едновременно с това да ги уязви или унизи.

„Служебният кабинет не е изнесъл нищо кой знае какво, че да се притесняваме…. На служебните министри, които са тук за два месеца, не им е работа да ровят, а да осигурят изборите, които се провалят….Виждаме едно реваншистко служебно правителство, което всеки ден излиза с нещо намерено-ненамерено. Оголеното озлобление на служебния кабинет цели да удари ГЕРБ преди изборите”, реди Митов в упоение от собствения си глас и находчивост.

„Санкциите се ползват и ще се ползват, за да бъдат удряни бизнеси, а на тяхно място ще се настанят хора от кръга на Радев”, нахъсва се той. След което се зареждат опорките, че никой не е гласувал за това правителство, че то е предизборен щаб на Радев, който си надвишава правомощията и нарушава конституцията.

„Не само че заявяваме, че ще управляваме, но отново ще сме първа политическа сила. Убеден съм, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила – не може да заобикаляме толкова много гласоподаватели“, отбелязва зам.-председателят на ГЕРБ.

Така и не се намира журналист, който, кимайки срещу Митов в някое телевизионно студио, да му каже в прав текст, че за президента все пак са гласували 2,5 млн. души, което прави действията му напълно легитимни, а ГЕРБ се хвали с останалата им подкрепа от малко над 800 000 гласа, за част от които може да се спори как са получени.

Ексвътрешният министър Младен Маринов също взе участие в кръговата отбрана. Като ръководител на МВР той не блесна с някаква особена съобразителност, но сега се опитва да остроумничи. „И без да ви плаша, г-да чегъртачи, но сте се захванали с непосилна задача. Трудно ще изчегъртате „хората на Младен Маринов“ от полицията. Просто са много. Десетки хиляди!”, пише патетично той в социалната мрежа.

„А на Вас, колеги, ще Ви кажа само едно: Спокойно, и тези недоразумения ще си тръгнат. И после, както винаги сме го правили, заедно ще възстановяваме ДЪРЖАВНОСТТА!“, завършва бившият вътрешен министър.

Че като управляващи, особено в третия си мандат, Борисов и ГЕРБ бяха загубили връзка с реалността и пребиваваха в някакъв свой собствен свят, го знаем. Но по всичко изглежда, че и в опозиция не успяват да намерят верния път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *