Бившият депутат Цветомир Михов е подал жалба в МВР

В Трявна полицията сплашва членовете на СИК и застъпниците на ВМРО. Акцията е целенасочена и е с цел „респектиране“ на всички хора, ангажирани с изборния процес на балотажа, от щаба на Силвия Кръстева. Националният предизборен щаб на ВМРО категорично се противопоставя срещу тези действия на МВР.

Представители от щаба на Сивия Кръстева са викани на разпит по формална жалба, подадена от Цветомир Михов – бивш депутат от ГЕРБ и настоящ сив кардинал в региона.

Припомняме, че кандидатът на ВМРО Кръстева води след първия тур с 340 гласа пред кандидата на ГЕРБ в града Мария Пенева. Именно това според нас е и причината за напълно недопустимата намеса на органите на реда. Тяхната задача, спусната от определени кръгове в региона, е очевидно, за да се манипулира изборният процес, като се принудят хората да не се явят в секциите на балотажа и по този начин да бъдат заменени с удобни преброители и застъпници.

Националният предизборен щаб на ВМРО се противопоставя на каквато и да било намеса на полицията в изборния процес. Работата на МВР е да гарантира честни избори, а не са взема страната на определени политически партии. Това е противозаконно и уронва авторитета на МВР.

Категорични сме, че каквато и схема да е задействана в Трявна, ние няма да допуснем изборите в града да бъдат опорочени и хората на ВМРО да бъдат подлагани на лов на вещици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *