В ОАЕ е арестуван и шефът на “Еврофутбол” Александър Тумпаров

В Обединените арабски емирства е арестуван още един приближен на Васил Божков – Александър Тумпаров, който е управител на “Еврофутбол” и член на надзора на футболен клуб “Левски”. Това съобщи днес главният прокурор Иван Гешев.

Александър Тумпаров е и ръководител на казиното в хотел “Интерконтинентал” в София. Мажоритарният собственик на ПФК “Левски” Георги Попов е задържан в Обединените арабски емирства заедно с бизнесмена Васил Божков, стана известно по-рано днес. Властите в емирствата са изпратили официално потвърждение до българските власти за ареста на Попов. Георги Попов е притежател на близо 85% от акциите на ФК “Левски” и беше обявен за издирване.

Във Варна главният прокурор Иван Гешев потвърди, че Васил Божков е задържан в ОАЕ и заяви, че се изготвят необходимите документи за екстрадицията.

На летището във Виена вчера бе арестуван Борис Бекяров, за когото имаше издадена Европейска заповед за арест.

От прокуратурата по-рано съобщиха, че са обвинени общо 5-ма души, от които четири лица се намират в чужбина. С ареста на Тумпаров всичките четири лица, намиращи се в чужбина, са задържани.

Разпитан е вече и председателят на комисията по хазарта Александър Георгиев. Той е направил пълни самопризнания, пълно е съдействал на разследването, прокуратурата ще съобрази тези доказателства, но каква точно ще му е мярката, ще разберете в зала, каза вчера главният прокурор.

Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба. Той бе обявен за общодържавно издирване преди три дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *