В Мексико влачиха с пикап кмет, забравил да изпълни предизборно обещание

Кмет на село в Южно Мексико бе извлечен от кабинета си, вързан за пикап и влачен по улиците заради това, че не изпълнил предизборното си обещание да ремонтира местен път.

Единадесет души са арестувани по случая, съобщава БиБиБи. В социалните мрежи бе публикуван клип, на който с вижда как кметът Хорхе Луис Ескандон Ернандес е буквално влачен от група мъже и завързан за задната част на пикапа. После той е влачен по улицата, завързан за ръцете.

Полицията се намесва, за да освободи кмета, който е без сериозни наранявания. Десетки общински полицаи са се намесили, за да спрат превозното средство и да спасят кмета. Няколко души са ранени при стълкновение между полицията и отвлеклите кмета.

Това е второто нападение на земеделските производители с искане той да изпълни обещанието си предизборна кампания да ремонтира местен път. В селото в щата Чиапас са разположени допълнителни полицаи.

Кметът Ескандон ще повдигне обвинения за отвличане и опит за убийство. При по-ранен инцидент преди четири месеца група мъже нахлуват в кабинета му, но не го намират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *