И той търсел варианти да се направи нещо стабилно след поредицата от предсрочни избори

Бойко Борисов фактически обяви, че убитият бизнесмен Алексей Петров е бил посредник между ПП и ГЕРБ за съставянето на правителство. Лидерът на ГЕРБ говори пред парламентарни репортери преди първото пленарно заседание на Народното събрание за новия политически сезон.

“Алексей беше близък с бащата на Кирил Петков, с тях. И той като всички нас, Бог да го прости, търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези пет поредни или колко избори бяха поне за важната законодателна рамка да е факт…”, каза Борисов.

След коментар на репортер, че той е първият, който признава това, лидерът на ГЕРБ заяви: “Аз винаги казвам истината. Така че срещи сме провеждали с него – той с тях, обратно, за да може някакво, дори крехко доверие да си имаме.”

На въпрос – обещаван ли му е пост, Бойко Борисов отговори: “От мен – не. По време на разговорите – не. Ако е имало нещо друго, това не е към мен въпрос.”

Лидерът на ГЕРБ се ядоса на репортерски въпрос по повод разследването на Антикорупционния фонд за “Турски поток”.

“А излезе ли, че строителният министър в момента Андрей Цеков е бил в Москва и се е срещал с Бабаков и в кой хотел? Това излезе ли във вашия Антикорупционен фронт”, попита Бойко Борисов.

След искане да каже подробности, след като знае за тази среща, Борисов даде заден: “Не, не знам, но се съмнявам, че е бил. И когато вие го разследвате и установите, че не е бил, ще дойдете да ме питате мене. Окей?… Имат много общо. Аз считам, че “Балкански поток” (така лидерът на ГЕРБ нарича “Турски поток” – б.а.) във времето, в което Турция и Гърция – натовски държави, правеха всичко възможно да изолират България от трасетата за пренос на газ (всичко да минава през Турция и Гърция), ние успяхме да се преборим и да си направим “Балкански поток”, който е сто процента държавен – сто процента ваша собственост! И в момента е печатница за пари за българските граждани. И всяка година от порядъка на 700-800 милиона лева влизат във вашите джобове, на всички българи! И това ако е лошо и ако трябва да се обяснявам защо не е в Гърция и защо не е в Турция… Аз не съм национален предател. Напротив! Правел съм всичко в полза на българите! Благодаря!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *