ВМРО ще протестира, докато не излезе решението на съда за убиеца на Монов

С искане за справедливост и революционни песни ВМРО и техни симпатизанти се събраха на протест ред Съдебната палата.

Демонстрацията е срещу предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман и се проведе, докато заседаваше Върховният касационен съд /ВКС/ по искането на прокуратурата за възобновяването на производство за предсрочното освобождаване на Полфрийман, но не съобщи решението си. Магистратите трябва да се произнесат в срок до 2 месеца, както е по закон.

“Определени съдийски състави взимат странни решения под влияние на неправителствени организации. Те стоят зад позиция, че трябва да разграждат всичко в България, да предизвикват скандали и недоволство”, коментира депутатът на от партията на Каракачанов – Юлиан Ангелов.

“Неслучайно пуснахме сигнал срещу БХК, защото виждаме, че това не е правозащитна организация, а антибългарска, която не защитава жертвите, а престъпниците. Толерират такива хора, номинират ги за “човек на годината”. Нямаме претенции към всички съдии, но има определени хора, които използват позициите си, за да извършват политически или други поръчки, които уронват престижа на съдебната система и на България”, категоричен беше организационният секретар на ВМРО.

Джок Полфрийман беше осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов през декември 2007 г. От тях убиецът излежа 12 години, след което беше пуснат предсрочно от тричленен състав на Софийския Апелативен съд, председателстван от съдия Калин Калпакчиев, което предизвика вълна от възмущение в българското общество.

ВМРО се обявиха категорично против освобождаването му и поискаха независимо решение на съда. “Съдът не е на БХК”, “Искаме справедливост”, “Джок Полфрийман е опасен”, се чете на плакатите на протестиращите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *