Владислав Панев се извини за селфи с Пеевски

Депутатът от „Демократична България“ Владислав Панев („Зелено движение“) се извини за селифито си с Делян Пеевски от ДПС, което първо публикува във Фейсбук, а после изтри.

„Извинявам се на хората, които са се засегнали от това. Естествено, че Пеевски е еманация на олигархичния модел в България. Нееднократно съм вадил истински разкрития срещу него, Ковачки, Вълка. Имам топки и не ми пука, че това може да ми навреди, както се е случвало. Съдебни дела, открадната кола, измислени статии в жълтите медии. Не е приятно. Но се боря за това да превърнем България в нормална държава с всички сили. И да, усмихвам се повече от много други и сигурно имам специфично чувство за хумор. Това е“, написа Панев.

Той разказа и как се е стигнало „селфито на деня“: „Говорихме с журналисти в кулоарите на парламента, когато Пеевски мина покрай нас. В кръга на шегата го извиках за селфи и той се отзова. Това е всичко. Нито го познавам, нито сме говорили, нито съм го виждал друг път“.

По-рано в четвъртък Панев публикува снимката с Пеевски в своя фейсбук страница със заглавие „Днес в парламента“. Снимката беше изтрита малко след това заради множеството негативни реакции под нея.

„Радой Ралин казваше – „Светът е оцелял, защото се е смял“. Нека не забравяме да го правим!“, написа Панев на мястото на изтритата снимка преди да се извини.

Още през миналата седмица Панев разговаряше с представители на ДПС, за да му уредят да си направи селфи с Делян Пеевски. Това не му донесе точки пред симпатизантите на ДБ.

Заради кадъра на Панев с Пеевски може да бъде свикан председателския съвет на “Демократична България”.

Снимката предизвика критики и от колеги на Панев в „Демократична България“. „Г-н Панев, ние от ДБ се БОРИМ срещу Пеевски, НЕ се СНИМАМЕ с него. Аз не Ви вярвам повече“, написа бившият депутат от обединението и член на „Да, България“ Таня Андреева. На изборите през април Андреева остана трета в листата в 24 МИР София, където водеше именно Панев. Обединението обаче вкара само двама народни представители от този район.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.