Вижте кметовете, които ще се борят за нов мандат

Номинациите за местните избори започнаха. В София ГЕРБ отново ще заложат на Йорданка Фандъкова. Очаква се БСП да издигнат срещу нея депутата Георги Свиленски. Мая Манолова също е възможен участник във вота, но – като независим кандидат, предаде БТВ.

В София Фандъкова вероятно ще се изправи срещу независимия кандидат Мая Манолова и депутат от левицата.  В Пловдив се очаква ожесточена битка, защото досегашният кмет Иван Тотев няма да бъде подкрепен от ГЕРБ. Те ще заложат на областния управител – Златко Димитров.

НФСБ вероятно ще издигне Славчо Атанасов, който е бивш кмет на града. А ВМРО ще заложи на друг депутат – Александър Сиди. БСП още нямат фаворит за Пловдив.

В ГЕРБ снощи е заседавала Изпълнителната комисия, на която е решено да се разпратят указания до общинските организации да започнат номинации до седмица, за да може до 10 август да са приключили. Най-много неясноти обаче има за Пловдив. Там ГЕРБ може би ще заложи на областния си управител Здравко Димитров.

Патриотите също се стягат за сериозна битка. Имената на кандидатите ще са ясни в началото на септември. Вече е ясно обаче, че партията ще заложи отново на кметовете си в София, Варна, Бургас и Стара Загора.

ДПС започват подготовката си за вота утре, на заседание на Централния си съвет. Вече е ясно обаче, че в Кърджали отново ще заложат на Хасан Азис, срещу когото ГЕРБ изправят областния управител Никола Чанев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *