„Виваком“ купува Net1 и ComNet Sofia

„Вивокам“ разширява позициите си на пазара на фиксиран интернет и телевизия като придобива мощния софийски доставчик Net1 и компанията от ново поколение със собствена оптична мрежа ComNet Sofia. Това е поредната крачка за утвърждаването като иновативен телеком от ново поколение и лидер в осигуряването на висококачествен достъп до интернет и телевизия, се посочва в съобщението на телекома, който от миналата година е част от United Group („Юнайтед Груп“), водещ телекомуникационен и медия оператор в Югоизточна Европа.

През януари „Юнайтед Груп“ получи одобрението на Комисията за защита на конкуренцията да купи „Нова телевизия“ и вестниците на депутата от ДПС Делян Пеевски – „Монитор“, „Телеграф“, „Политика“, „Борба“ и др. Миналата седмица от компанията обявиха,че се оглеждат за още придобивки на българския пазар и те вече са факт.

„Сделката е част от стратегията на компанията да предоставя пакетни услуги и да бъде предпочитан доставчик за осигуряването на всички телекомуникационни нужди на едно домакинство или бизнес. Клиентите могат да избират между разнообразни варианти за фиксирани услуги в комбинация с мобилни такива“, посочват от „Виваком“.

Цената на сделките не се посочва, както не бяха обявени и тези за „Нова телевизия“ е вестниците на Пеевски. За да станат те факт трябва одобрението на регулаторните органи, които се очаква да стане през 2021 г., уточнява купувачът.

Net1 е сред водещите локални оператори на територията на град София с 13-годишен опит в предоставянето на интернет и телевизия за домашни потребители, както и в разработването на интегрирани телеком решения за бизнес клиенти, с гарантирани параметри и ниво на техническо обслужване, телефония, IT поддръжка, видеонаблюдение за бизнеса и др.

Comnet Sofia е доставчик на интернет и телевизия от ново поколение със собствена оптична мрежа от типа Fiber-to-The-Building (FTTB).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *