Вечерен час в София няма да има, фризьорските салони остават отворени и след събота

163 медици са заразени за 15 дни, заяви д-р Данчо Пенчев

 

Молове, фитнеси и заведения затварят за 14 дни от събота сутринта. Спират се ясли, градини, училища, школи, кина, театри, заяви шефът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев по БНТ.

9730 за заразените в столицата от началото на март. Положителни медици са 163 за 15 дни. 2957 деца в градините са били контактни, допълни той.

Подхождаме индивидуално към всяко лечебно зеведение, общо 4057 легла ще има в столицата за лечение на ковид пациенти, уточни д-р Пенчев.

Вирусът намира нови форми и се адаптира. Конкретна цифра като заболяемост не може да се каже за въвеждане и отмяна на мерки, категоричен бе той.

Вечерен час и КПП-та между отделните области няма да се налагат. За фризьорски салони не сме предложили промяна, уточни шефът на РЗИ. 

Зелените коридори за възрастни за пазаруване ще продължи да действа, тя е валидна и в момента, но се неглижира. Възрастните хора имат право да пазаруват по всяко време, не им е забранено, коридорът е възможност, обясни той. Търсим оптималният вариант за пиковите часове

Детски ковид отделения има в Пирогов, в Св. Анна, такива зони има в АГ отделения, където са заболели майки с новородени.  

Има заразени с ковид 19 след ваксиниране, но това са хора между първа и втора игла. След втората ваксина хората не са заразни, каза още д-р Пенчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *