Венци Стефанов: На конгреса на БФС се даваха по 2-3 хил. лв. на глас

Досегашният член на Изпълкома обяви, че парите са предлагани от екипа на Бербатов и дори имал свидетели

Доскорошният член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов обяви, че е имало купуване на гласове по време на извънредния конгрес на 12 октомври. По думите му, то е било от страна на екипа на Димитър Бербатов. Преди дни и друг човек от ръководството на футболния съюз – Йордан Лечков, заяви за подобни подкупи. Сега обаче Стефанов обяви и какви суми са били предлагани, според него, а и заяви, че имал хора, които били готови да свидетелстват.

„Бях решил да не отварям тази тема, защото ще тръгне като снежна топка. Конгресът беше много лош конгрес. По простата причина, че имаше много купени гласове. Сигурен съм, подготвил съм някои неща, чакам само нахалството им да отиде до N-та степен. В тоалетните привикваха хора от малките клубове. Между 2000 и 3000 лева е предложението. Имам хора, които са готови да докажат, че са им предлагани пари. Това става в деня на избора, в тоалетните на НДК. Когато решиха да имат представители за броенето… Това беше направено да се види дали хората, на които са дали, са гласували за тях. Защото и вечерта по хотелите са влизали и са търсили хора от клубовете. Това не са Бербатов, Стилиян и Мартин, това са хора около тях. Даже мога да ви кажа двама души (б.ред. – свидетели), единият е собственик на медия, другият е мастит адвокат. Предлагат на собственика на медията: „Застани зад нас, агитирай, ще бъдеш член на Изпълкома“. Той Бербатов не говори с него, но ти ще говориш с мен, аз ще говоря с него и така нещата ще бъдат топ. Така не се правят нещата“, заяви Стефанов пред БНТ.

Президентът на „Славия“, който вече не е част от Изпълкома, обаче изрази резерви около новия състав на комитета, подобно на собственика на „Левски“ Наско Сираков преди дни. „Аз съм вече над 70-годишен и не държа да бъда в Изпълкома. Хубаво е, че в него попаднаха Веско Балевски и Иван Василев – футболни хора. За някои други и аз като Наско Сираков ще се въздържа от мнение, коментира Стефанов. Всъщност останалите двама нови членове, освен споменатият бизнесмен Веселин Балевски и президента на „Локомотив 1929“ (Сф) Иван Василев, са кметът на Велико Търново Даниел Панов и Пламен Манолов – изпълнителен директор на „Национална спортна база“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *