Председателят на Комисията за защита на личните данни, който обеща да провери и глоби НАП за гигантския теч на данни на милиони български граждани, излезе в отпуск посред скандала. Че Венцислав Караджов отсъства и е в отпуск, потвърдиха пред OFFNews от КЗЛД.

Миналата седмица Караджов обеща да глоби приходната агенция с видимо неудоволствие. Първо уклончиво каза, че трябва да се изчака правоохранителните органи да си свършат работата, после предположи, че същите пари (20 до 40 милиона лева) биха свършили повече работа, ако НАП ги вложи в подсилване на защитите на информационните си системи. Изненадващо след това НАП изпрати от името на КЗЛД съобщение до медиите, в което ги уведоми, че КЗЛД ще ги глоби. За финал самият Караджов лично излезе в тв ефир и обяви, че предстои много сериозна глоба. Днес, в разгара на скандала, той вече е в отпуск.

От Комисията уточниха, че Караджов е в отпуск поне до началото на август.

Той не е единственият отговорен за случилото се отпускар. В отпуск бе и шефката на НАП Галя Димитрова още по времето на избухването на огромния скандал. Не е ясно дали в момента тя е на работа.

В същото време, 4 милиона български граждани, чиито данни са изтекли, все още не могат да проверят и потвърдят, че данните им са публични. От НАП обещаха да стартират приложение, с което всеки да може да провери какви негови данни са изтекли. То и до днес не е факт. Вместо това шефовете на двете ведомства се радват на заслужен отпуск.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *